top of page
  • Снимка на автораMariya-Nikol

10 неща, които да правите през Декември/Блогмас 2019

Актуализирано: 20.04.2020 г.

Внимание, внимание! С тази статия обявявам Блогмас 2019 в Daily dose of Manny за официално открит!


Много ме дразни фактът, че няма българска дума за това нещо. Опитах се да си измисля аз, но Блоледа, Блогември и Колеблог звучат трагично, така че ще се примиря с Блогмас. Понеже не искам да ставам досадна (всъщност и защото не мога да измисля 24 теми, но нека се придържаме към идеята за алтруизма), ще публикувам тук през ден, така че ви очакват 12 или 13 статии на коледна тематика! Ще направя нов раздел в блога си, където ще можете да откриете всички статии от поредицата. А сега...


*Прерязване на въображаема червена лентичка*

*Заря, или както казват, празнични илюминации*

*Начало*


Декември определено е най-натовареният месец от годината - коледното пазаруване, събиранията със семейството, цялата еуфория около празниците... Покрай всички задачи не трябва да забравяме за забавленията! Това е темата и на днешната ми статия - Декемврийски bucket list!


Коледните светлини


Украсата у дома придава още по-голям уют и настроение, но всички знаем, че празничната декорация на града е нещо вълшебно! Сигурна съм, че дори и най-малкият и скучен град придобива чар по това време от годината! Ето защо първата точка от списъка е да се разходите вечер из града си и да се наслаждавате на светлините и украсата! Ако тълпите от хора не ви дразнят, не пропускайте и празненството за запалване на елхата!





Снимка с Дядо Коледа


Ще кажете, че това е работа за малки деца, но не съм съгласна! Обичам нестандартните неща и не подкрепям тезата, че е позволено само на малките да се снимат с преоблечения като Дядо Коледа чичо на Главната. Гарантирам ви, че ще си създадете много мил и забавен спомен с една снимка с добрия старец, въпреки че вече отдавна сте преминали възрастта, в която вярвате в коледната магия! :D




Горещ шоколад!


Да, пиенето на горещ шоколад не е строго коледно занимание, но особено когато е Декември и е добавена канела, тази напитка ви кара да се чувствате много по-празнично!













Коледни картички


Влиянието на социалните мрежи в последните

години постави на заден план традиционните

начини за комуникация като писма и пощенски картички. Едва ли има човек, който да няма близки или приятели, живеещи в чужбина, които по една

или друга причина няма да се прибират за празниците. Един чудесен начин да ги зарадвате от разстояние е като им изпратите коледна картичка

ПО ПОЩАТА! Забравете за картинките "Честито Рождество", на които да тагнете 50 човека във Фейсбук, доверете се на Български пощи! И все пак не им се доверявайте много-много и пратете картичките по-рано, за да не пристигнат за Баба Марта!




Ледена пързалка


Дори като мен да нямате опит с ролери и пързаляне с кънки, това по никакъв начин не трябва да ви отказва да се прекарате един час на ледената пързалка! Падането понякога също е забавно! Пързалката в Пловдив тази година е огромна и ако имате път натам, не пропускайте да станете част от "Замръзналото кралство" И като говорим за "Замръзналото кралство"....



Коледни анимации


Подчертавам анимации, понеже намирам игралните коледни филми за пълна боза. Анимациите обаче винаги са по-непринудени и имат специален чар. Ако и вие не си падате по филми ала "Последната Коледа", съм сигурна, че Дисни няма да ви разочарова. И преди да ме обвините в инфантилност, заради характера на повечето ми предложения, се замислете дали не трябва от време на време да забравим, че сме възрастни и да се върнем към безгрижието на детството? И какво по-подходящо време от това?


Благотворителност


Не харесвам идеята на благотворителните фондации, които се сещат за нуждаещите се само по празниците, така че отбележете тази точка като препоръчителна за цялата година, а не само за Декември.

Вместо да пращате смс-и и да дарявате продукти в големите вериги, ви предлагам да направите вкусен сладкиш, да купите няколко чифта топли шалове, шапки и ръкавици, и лично да посетите център за временно настаняване, старчески или детски дом. Точно в тези дребни, но значими жестове се крие магията.


Караоке


Винаги сте си мечтали за своя миг слава? Този месец имате тази уникална възможност! Отидете на караоке и дори да нямате гласови данни, изпейте най-клишираната коледна песен, която ви идва на ум. Публиката ще бъде толкова огорчена от избора ви, че изобщо няма да обърне внимание на певческите ви възможности, а аплодисментите, които ще получите, защото най-накрая сте приключили, ще бъдат бурни!


Коледен базар


Тези събития често са съпровождани от изложби, които си заслужава да се видят, готини концерти и любимите ми работилници, където сами можете да сътворите нещо в духа на празника. Ако не сте почитатели на тези занимания, винаги можете да отидете просто за чаша греяно вино или джинджифилов чай.





Усмивки!


Каквото и да правите през Декември, поставете си за мисия да се усмихвате повече, да казвате "Благодаря" по-често и да разпространявате доброто!


Ще се радвам да ми споделите ако сте изпълнили или имате намерение да изпълните някоя точка от списъка! Надявам се статията да ви е харесала и да съм ви накарала да се усмихнете!


* Всички снимки в статията са от weheartit.com




41 преглеждания2 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page