top of page
  • Снимка на автораMariya-Nikol

Интересни факти за червилото / Блогмас 2021

Червилото е един от задължителните продукти в ежедневния ми грим и реших да посветя последната статия от Блогмас именно на него, като ти споделя няколко интересни факта.


Първите червила са се използвали преди над 5 века в Месопотамия и са били създавани от смлени скъпоценни камъни, често примесени с насекоми. Жените оцветявали устните си със сместа. Червилото ти съдържа ли гуанин? Това е една интересна съставка в този вид козметика, която се прави от рибни люспи и отговаря за блясъка на устните. Червилото невинаги се е смятало за атрактивен грим продукт. В Древна Гърция червило са носили само жриците на любовта. Във Великобритания пък е имало период, в който носенето на червило се смятало за вещерска практика. Проучване на университета в Манчестър доказва, че носенето на червено червило кара мъжете да задържат погледа си върху жената за три пъти по-дълго време, отколкото ако тя не носи никакво червило. Най-продаваният грим продукт е именно червилото. Втори в класацията са сенките за очи.


Смята се, че цветът на червилото, който предпочитаме, издава характера ни. Кафевите и телесните тонове символизират практичност и добра организация, розовите издават романтичната ни природа, а червените тонове са белег на увереност и високо самочувствие. Вярваш ли, че е така? Кои са предпочитаните тонове от теб?

Знаеше ли тези факти? Кой ти беше най-интересен?

7 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page