top of page
  • Снимка на автораMariya-Nikol

Bell Hypoallergenic Advent Calendar / Блогмас 2021

Коледа е сред най-любимите ми празници и съм точно от хората, за които са всичките шеги, че мине ли Хелоуин, започват да отброяват дните до 25 декември. Това е и причината да съм огромен фен на адвент календарите - няма по-вълнуващ начин да очакваш празника от това да превръщаш всеки ден в празник с малка изненада.


И до днес не пропускам да си взема шоколадов адвент календар, а в последните години отварям и козметични такива. Още през октомври започнах да проучвам новите предложения на пазара, като търсех нещо бюджетно, което да съдържа както бяла, така и декоративна козметика. Екипът на Taota явно е доловил предпочитанията ми, защото ме изненада с календара на Bell Hypoallergenic! На пръв поглед той изглежда като всичко, което искам от един козметичен календар, но дали действително е така, ще видим след като ти разкрия съдържанието му в следващите редове.


Календарът съдържа 24 продукта в пълноразмерни и мини разфасовки. Обединява бяла и декоративна козметика с аксесоари. Дизайнът му е нежен и момичешки, а всеки продукт е в отделна кутийка, което е доста по-практично от отваряне на прозорчета, тъй като след това опаковките могат да се използват отново. Този начин на опаковане също така прави календара напълно рециклируем, тъй като го лишава от пластмасовата основа, в която по принцип се подреждат продуктите. Цената на календара е 79,90лв.


1. Лента за глава със заешки ушички в светлосив цвят

Използвам такъв тип ленти когато си правя маски за лице и ги намирам за изключително удобни. Надявам се само размерът на тази да пасне на главата ми, тъй като съм намирала сходен продукт в миналогодишния календар на Balea и тази там е огромна, което я прави безполезна за мен.


2. HYPOAllergenic хидратиращ двуфазен серум за лице - мини размер

Съдържа хиалуронова киселина и масло от ядки на кайсия за интензивно хидратиращо действие. Обещава да възстанови сияйния вид и еластичността на кожата. Формулата съдържа 99% натурални съставки и е веган.


3. HYPOAllergenic Регенериращ балсам за устни - пълноразмерен продукт

Продуктът е под формата на стик, обещава да се справи с напуканите устни и да успокои възпаленията. Съдържа алое вера и UVB филтър - много хора забравят слънцезащитата в грижата за устните и такъв продукт в календара е повече от добре дошъл.


4. HYPOAllergenic Long Lasting лак за нокти в зелен цвят - мини продукт

Няма как адвент календар да не съдържа лак за нокти - този тук е в много приятен зелен цвят и само заради това леко ме е яд, че ходя на маникюр. Описанието на този продукт обещава дълготраен и наситен цвят, устойчив на надраскване и напукване.


5. HYPOAllergenic Спирала за очи Open Eyes - мини продукт

Спиралата обещава да придаде интензивна дължина и обем на миглите без да ги слепва, благодарение на кремообразната си формула. Четката е силиконова, а продуктът е част от мисия "Чиста красота" - концепция на Bell Hypoallergenic за създаване на продукти без алкохол, ненужни аромати, циклични силикони и минерални масла с веган формула и високо съдържание на съставки от растителен произход и веган формула.


6. HYPOAllergenic Just Free Skin балансираща основа за лице - мини продукт

Базата изравнява тена и прикрива несъвършенствата, успокоявайки зачервяванията и възпаленията за здрав, сияен и спокоен вид на кожата. Базата е с лека формула и съдържа: хидратиращ глицерин, екстракт от алое вера, богат на амино киселини, витамини и минерали, екстракт от киноа и бял чай с антиоксидантно действие. Продуктът е създаден в съответствие с концепцията за чиста красота на марката.


7. HYPOAllergenic Прецизна очна линия - пълноразмерен продукт

Очната линия е със специален гъвкав апликатор за прецизно очертаване без размазване и напукване. Формулата е с наситени пигменти и осигурява плътност и наситен цвят. Като човек, който не се справя дори с очна линия тип "писец" ми е изключително любопитно да пробвам тази.


8. HYPOAllergenic Молив за очи Long Wear - пълноразмерен продукт

Моливът е в класически кафяв цвят и е подходящ дори за чувствителни очи. Аз съм голям фен на кафевите моливи и дори в момента използвам друг на същата марка, затова и не се съмнявам в качеството на този.


9. Грейки за ръце

Това определено е продукт, който иначе не бих си взела, затова и се радвам, че присъства в календара. Обещава затопляне за до 30 минути, грейките се "зареждат" в гореща вода, а действието им се активира след огъване на метална пластинка във вътрешността им. Определено ми е интересно дали този механизъм на "включване" действа еднократно, или е магия, която функционира многократно. Обезателно ще говоря за този продукт в Инстаграм.


10. HYPOAllergenic Оцветяваща спирала за вежди col. 02 - пълноразмерен продукт

Наскоро открих спиралите за вежди и без съмнение ще дам шанс и на тази. Цветът е класическо кафяво, което се надявам да пасне на моите, тъй като на пръв поглед ми изглежда подходящ за една идея по-светли вежди.


11.HYPOAllergenic Течен коректор - пълноразмерен продукт

Освен, че прикрива тъмни кръгове и несъвършенства, продуктът обещава да замаскира и бръчките по лицето. Цветът е 01, което мисля, че е най-светлият възможен и определено няма да пасне на лицето ми за самостоятелна употреба. Вероятно ще го смесвам с тониращ крем или ще го използвам единствено под очите за озаряване.


12. Кутийка за съхранение на гъбка за грим

Представлява две силиконови половини, които се застъпват, за да предпазват бюти блендера от замърсяване. Отворите позволяват на гъбката вътре да съхне без да задържа влага. Имам такъв тип кутийка, която намирам за много практично решение, но тъй като редувам употребата на две различни гъбки, втора такава е добре дошла в колекцията ми.


13. HYPOAllergenic матиращ руж - мини продукт

Нежнорозовият цвят осигурява дълготраен сияен и свеж вид на лицето, а формулата е копринена и не подчертава порите и несъвършенствата. Имам високи очаквания за този продукт и определено ще бъде от първите, които ще тествам.


14. HYPOAllergenic Подхранващо масло за кожички и нокти

Втори продукт за нокти в календара, който вече преполовихме - много добър знак, тъй като наблюдавам тенденция тези сетове да се пълнят с лакове, а тук такова нещо няма. Маслото подхранва и хидратира кожичките и ноктите, като попива бързо без да оставя лепкав слой. Формулата е богата на подхранващи масла от кайсиеви ядки, които са източник на витамини А и Е, жожоба, слънчоглед и арган.


15. HYPOAllergenic Спирала за очи Long&Volume в кафяв цвят - мини продукт

От дълго време си мисля да изпробвам кафява спирала за очи и ето, че моментът настъпи. Тази е с удължаващ ефект и иновативна четка, която отделя перфектно миглите и им придава обем без слепване. Подобно на всички продукти за очи на марката, е хипоалергенна и подходяща за хора с лещи и очила.


16. Розово скрънчи за коса

Знаете колко голям почитател съм на скрънчитата освен заради щадящия ефект, който имат върху косата, така и заради атрактивния им вид на аксесоар, допълващ визията. Това в календара е изработено от синтетична материя, която му придава леко евтин вид.


17. HYPOAllergenic Бронзираща пудра Fresh - мини продукт

Прахообразен бронзант за лице в нежен цвят, който би паснал както на по-светла, така и на кожа с тен. Придава ефект на целуната от слънцето кожа и обещава лесно разнасяне и възможност за наслагване.


18. Конджак гъба

Конджак гъбите са част от корейските продукти за грижа за кожата и имат натурални почистващи свойства, поради което изискват употребата единствено на вода. Една гъба може да се използва до три месеца, след което изисква подмяна. Свойствата на продукта са почистване на кожата и стимулиране на кръвообращението.


19. HYPOAllergenic Молив за устни Long Wear - пълноразмерен продукт

Също като моливът за очи в календара, и този е автоматичен и не се нуждае от подостряне. Цветът е нежно розово, каквото иначе не бих си купила, но пък имам едно червило, на което ще пасне перфектно.


20. HYPOAllergenic Червило Melting Moisture - пълноразмерен продукт

Вече имам едно такова червило на марката в нежен коралов цвят и го обожавам и като трайност, и като текстура, и като нюанс. Това в календара е в нежен телесен цвят с бляскав ефект и хидратиращи свойства.


21.HYPOAllergenic Компактна хидратираща пудра - мини продукт

Пудра с хидратиращо и подхранващо действие, която фиксира грима, придавайки сияен свеж вид на лицето. Обещава изглаждане и изравняване на тена. Формулата на продукта е разработена в съответствие с концепцията за чиста красота, а мини размерът я прави подходяща за носене в дамската чанта и освежаване на грима през деня.


22. HYPOAllergenic Long Lasting лак за нокти в червен цвят - мини продукт

Трети продукт за нокти - червен лак, който заедно със зеления придава коледното настроение на иначе розовия на цвят календар. Вероятно този и останалите два продукта за нокти ще добавя към коледната раздаваница в профила ми в Инстаграм.


23. HYPOAllergenic Озаряваща пудра за лице и тяло - мини продукт

Придава свеж и отпочинал вид на кожата, а озаряващите частици придават ненатрапчив перлен блясък. Интересно ми е дали ще се представи добре върху моята склонна към омазняване кожа, ще я тествам и ще споделя.


24. Аксесоар за почистване на четки за грим

Използвам такъв силиконов помощник при миене на четките си и е чудесно да имам резервен, още повече, че моят е с вендузи за закрепяне в мивката, а този в календара е подходящ за употреба на ръка и ще мога да преценя кой е по-удобният за мен вариант. Обратната страна на аксесоара съдържа черна гъбка за "сухо" почистване на четки - когато искаш да използваш една четка в два различни цвята непосредствено един след друг, гъбката ще помогне за отстраняване остатъчния продукт. Материалът е идентичен с този, от който се изработват гъбите за кок, аз досега използвах точно чиста такава за тази цел, но с тази със сигурност ще ми е по-удобно.


Все още не съм изпробвала продуктите, тъй като ще отварям календара всеки ден от декември (пиша това в началото на ноември и се надявам до момента на отваряне вече да съм забравила какво е съдържанието, за да се запази елементът на изненада, хаха). Все пак мога да споделя първите си впечатления, които определено са много добри.


Балансът между пълноразмерни и мини продукти е страхотен, всички аксесоари ще влязат в употреба. Огромен плюс е, че няма пет лака за нокти за пълнеж, както е в повечето календари. Тук са само три, един от които може да се използва дори от хора, които посещават маникюрист, и не се лакират с обикновен лак за нокти.


Притежавам доста продукти на марката в колекцията си и за лице, и за очи, и за устни, и от всичко ме е разочаровала единствено една палитра сенки, която не беше достатъчно пигментирана. Това ме кара да вярвам в безупречното качество и на съдържащите се в календара продукти - намирам го за чудесен избор за подарък за предстоящите празници.


Ти кой адвент календар отваряш тази година? Искаш ли да ти разкажа откъде идва традицията с адвент календарите?




11 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page