top of page
  • Снимка на автораMariya-Nikol

Eco Egg Review

Актуализирано: 21.04.2020 г.

Може би вече знаете, че се опитвам по всякакви начини да допринеса за спасяването на планетата, като избягвам еднократните пластмаси и вредните вещества в козметиката, препаратите и храните. Последната ми стъпка към този по-устойчив начин на живот беше покупката на Еко яйце за пране. Какво представлява, с какво е по-добро от стандартните прахове за пране и дали ми хареса, ще разберете ако продължите да четете!


Какво е Eco Egg?


Еко яйцето за пране е иновативен продукт, заместител на стандартния прах за

пране. Представлява яйце, в което се поставят малки топчета, които вършат цялата

работа. Топчетата не съдържат никакви нефтохимикали, парабени, избелватели,

фосфати и други вредни вещества, които се съдържат в перилните препарати и

са вредни както за природата, така и за нас. Продуктът е дерматологично тестван в лаборатории във Великобритания и е подходящ за пране дори на бебешки дрехи

и бельо, също така е щадящ към хора с чувствителна кожа.



Яйцето, което аз купих, е част от стартов пакет, съдържащ детокс таблетка за пералня, топчета, достатъчни за 70 пранета, както и препарат за по-упорити петна. Комплектът струва 30,99лв., като това според мен е една добра цена, тъй като веднъж закупили яйцето, оттам нататък трябва да си купувате само перящите топчета, които се предлагат на цена от 9,99лв. за 50 пранета.


Самото яйце е изработено от на 100% рециклируем материал и се предлага в три цвята - розово, жълто и синьо. При поръчка няма поле за избор на цвят, но можете да запишете желания от вас в поле "Съобщение", както направих аз. При зареждане на пералнята, яйцето се поставя най-отгоре върху дрехите, директно в барабана на пералнята.




Как се използва?


Преди употреба на яйцето е желателно пералнята да се изчисти от вредните вещества, трупани с години от стандартните перилни препарати. Това става с помощта на детокс таблетката от комплекта. Поставя се в празна пералня, която се пуска на програма с най-дълго време и най-висока температура. Желателно е процедурата да се извършва профилактично на всеки 6 месеца, като за целта на сайта на Ecoegg се предлага комплект от шест детокс таблетки, които са ви достатъчни за три години употреба, на цена от 14,99лв.



Ето я и същинската част. В яйцето се поставя цялото пакетче черни топчета, които разрушават връзката между петната и плата, и две пакетчета от белите топчета, чиято роля е да карат водата да прониква дълбоко в тъканите за ефективно пране, без да разрушават цялостта на плата.

Яйцето е най-ефективно, когато е пълно с топчета. Черните не се подменят, а белите с времето видимо намаляват обема си. Топчета не се вадят, единствено се допълват.

Белите топчета се предлагат в три варианта - нежен памук, пролетни цветя, или без аромат.


Препаратът против петна се бори с по-упоритите зацапвания по дрехите. Консистенцията му е подобна на паста. Преди поставяне на мръсната дреха в пералнята, тя се третира локално с препарата. На сайта на марката пише, че върши чудеса и с петна върху килими.



След вече повече от месец употреба успях да изградя мнение за продукта, което да споделя с вас.


Въпреки че избрах перящи топчета с аромат на пролетни цветя, прането не мирише на цветя, мирише единствено на чисти дрехи, ако ме разбирате. :D За мен това изобщо не е проблем, не държа на силни миризми, достатъчно ми е дрехите да са чисти. А те са. Скоро не съм си ликьосвала дрехите стабилно, но направих тест с покривка, нацапана с лютеница, която излезе от пералнята идеално чиста. Истински очарована останах обаче след като това нещо успя да изпере кърпата, с която подсуших косата си след боядисване, която, както можете да си представите, беше стабилно омазана с червена боя. :D Предполагам с омекотител резултатите ще са в пъти по-добри, най-вече откъм аромат, но за мен и така яйцето върши чудесна работа.


Определено посочвам тази покупка като една от най-добрите ми за изминалата година, давам оценка 9/10, единствено заради липсата на аромат, и горещо препоръчвам продукта.


Надявам се статията да ви е била полезна! Ще се радвам в коментарите да ми споделите дали сте използвали подобен продукт и ако не сте, дали бихте.


* Продуктът е закупен с лични средства

258 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page