top of page
  • Снимка на автораMariya-Nikol

Въведение в науката Астрология

Актуализирано: 11.01.2021 г.

Астрологията ми е толкова интересна, че ако имаше висше учебно заведение, предлагаща такава специалност, щях да си избера именно нея! Защото смятам, че ти трябват поне 4 години бакалавър, за да добиеш представа за тази сложна наука. Защото зодията не е всичко.


Аз съм лаик в тази област, но тъй като това е много интересна материя за мен, ми се искаше да ви споделя малко повече информация за нея. Редовно чувам някой да казва, че не вярва в зодии, понеже нищо в хороскопа не му е вярно, няма как зодията и звездите да ти влияят на характера и прочие. Има как. Просто не всичко опира до слънчевия знак, а общите хороскопи няма как да са истина, защото са общи.


От издателство "Милениум" бяха така добри да ми изпратят книгата на Калояна Китич - "Да научим лесно Астрология", на база на която днес ще ви въведа в тази така интересна и вълшебна наука! Ще направя кратко представяне на съдържанието на книгата, а междувременно и ще си поговорим по-подробно кое какво е.


Астро наръчникът започва с кратка история за възникването на Астрологията като наука и обяснява какво е натална карта и откъде да се сдобием с такава. Наталната карта представлява схема на разположението на небесните тела в момента на раждането на един човек. На базата на тази карта се изготвят и хороскопите. Ето защо всичко е строго индивидуално за всеки отделен индивид и няма как хороскопите, които четете в медиите да важат строго за вас. Както всеки си има своя лична четка за зъби, например, така и всеки си има свой личен хороскоп.


В книгата следва запознаване със зодиакалните знаци - календарният им период на обхват и разделянето им според стихии и качества. След това преминаваме към домовете.


Домовете са дванайсет на брой мислени сектора в плоскостта на земната орбита и за всяка натална карта започват да се броят от този дом, в който се намира асцендентът, който е изключително важна част от хороскопа със значение равно, или дори понякога по-силно от слънчевия знак, тоест зодията ви. Ето защо ако не се оприличавате на слънчевия си знак, е много вероятно да се оприличите на асцендента си. Но, да се върнем на домовете - всеки дом отговаря за различно нещо - Първи за характера, Втори за материалното, Трети за родствените връзки и така нататък. Тези "теми" на домовете са константни и са едни и същи за всички.


Дотук в книгата са описани основите на Астрологията. Оттам нататък подробно е разгледана всяка планета от Слънчевата система и по-точно как влияе тя на индивида, според това в кой дом и зодиакален знак се намира. Последната глава пък разглежда характеристиките на асцендентите. И така с помощта на този Астро-наръчник, както ми харесва да го наричам, всеки може да научи повече за себе си и да си обясни редица неща за характера и живота си. Достатъчно ви е да прочетете какво означава разположението на всяка планета във вашата натална карта.


Как да получа своята натална карта?


Достатъчно е да напишете натална карта в чичо "Гугъл" и ще ви излязат стотици резултати със сайтове, предоставящи тази информация безплатно. Достатъчно е само да въведете дата, час и място на раждане. Тук ви оставям линк към моя любим такъв. Оттам нататък остава просто да разучите картата си и да започнете да я тълкувате с помощта на книжката.


Тази информация вероятно също можете да получите в Интернет, също така има и хора, които срещу заплащане ще я съставят и анализират, изобщо варианти има много. Магията на Астрологията за мен обаче е в това човек сам да опита да изследва наталната си карта, защото голяма част от тръпката да опознаеш себе си чрез Астрологията, е да извървиш пътя към себепознанието сам. А какъв по-приятен и ползотворен начин да изминеш този път, от този с книга в ръка?


Напомням, че книгата е само въвеждаща за Астрологията и за по-акуратни и задълбочени тълкувания на разположението на планетите и зодиакалните знаци в картата ви, трябва да се обърнете към специалист. Първият, за когото аз се сещам и ви препоръчвам, е приятелката ми Рок, можете да я откриете тук.


Можете да откриете книгата на Калояна Китич в сайта на издателство "Милениум" на редовна цена от 6лв.


В коментарите можете да ми споделите дали се интересувате от Астрология! До скоро!


29 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page