top of page
  • Снимка на автораMariya-Nikol

Идеи за коледни подаръци/Блогмас 2021

Обожавам да правя подаръци с повод и без повод и това си личи от факта, че още в началото на ноември имах почти завършен списък с коледните такива за близките си. На работното си място пък най-често аз инициирам изненадите за рождениците - изобщо намирам щастието в това да създавам щастие за другите. А понеже се намираме в период на подготовка за празниците, реших да ти дам няколко идеи за подаръци, с които и ти да си причината за нечия радост.


Уютните клишета


Топъл шал или одеяло, хубава книга, интересен чай в красива кутия - все познати, но пък с неизчерпаем уют в себе си неща, които са искрен израз на любов и внимание. Ако избереш да подариш книга, но не си сигурен какви са предпочитанията на човека, заложи на ваучер за някоя книжарница, или пък развихри въображението си и подари книжен аксесоар, като текстилна подвързия, луксозен разделител или дори читателски дневник.


Да, читателските дневници не са само за ученици! Приятелката ми Веселина Пройчева преди време сбъдна мечтата си да създаде нещо свое като представи един наистина прекрасен такъв пред книжното общество, който намирам за различен подарък със смисъл. Можеш да го видиш на сайта ѝ, където те очаква и последното ѝ творение - планър в свеж дизайн, защото лимоните съвсем не са само за лятото! Аз самата притежавам планъра и на фона на многото подобни на пазара, този определено е най-функционалният и подходящ за мен, а предвид цената си и качествената изработка е повече от добра идея за подарък!


Функционалността е на първо място


Не мога да кажа, че не съм почитател на хумористичните подаръци с лично послание, но напоследък мисля повече в посока функционалност и определено бих се зарадвала повече на нещо, което да улесни ежедневието ми вместо на нещо с чисто сантиментална стойност. В тази категория попадат всякакви уреди и смарт устройства, сред които имаш огромен избор според бюджета си - от слушалки и смарт гривна или часовник през хлебопекарна, машина за паста до телефон и прахосмукачка робот - вариантите са много, а резултатът при всички положения ще е доволен човек със смислен подарък!


Подарък с кауза


Когато правиш подарък радостта е двупосочна - ти си щастлив, че си направил любим човек щастлив. А знаеш ли, че тази радост може да се движи и в повече от две посоки? Това се случва когато избереш подарък от творец, малък бизнес, или благотворителна организация. От вълшебниците, които създават ръчно изработени красоти веднага се сещам за любимата ми Мел, чиито продукти, декорирани с полимерна глина вече радват освен мен и голяма част от приятелите и роднините ми. Слънчевата Фрида пък е феята на скрънчитата и ги шие с много внимание и любов. Един малък бизнес, от който също често поръчвам разнообразни подаръци, е Aurora Crafts, които превръщат дървото в магия.

На мнение съм, че трябва да благотворим през цялата година, но е факт, че Коледа носи със себе си истинския дух на добротата и по това време . За подарък с кауза можеш да потърсиш работилница или магазин в града си, където се предлагат неща, изработени от хора с увреждания. Друга възможност е тази Фейсбук група, където майки на деца с увреждания творят всякакви вълшебства.


Скъпото невинаги е по-доброто, не е необходимо да харчиш цялата си заплата за подаръци, за да зарадваш всички. Избирай подаръци, които са практични и ще се използват, а няма да събират прах на рафта или над гардероба. Надявам се сред предложенията ми да откриеш нещо стойностно и подходящо за теб и любимите ти хора!


А ти от кой тип хора си - предпочиташ да правиш или да получаваш подаръци?


16 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page