top of page
  • Снимка на автораMariya-Nikol

Какво да подарим за Коледа/Блогмас 2019

Актуализирано: 20.04.2020 г.



Наближава любимото ми време от годината, а именно Коледа! Обожавам да правя (и да получавам, разбира се) подаръци, и не, че това е единственото време за изненади, но просто магията на празника ги прави много по-приятни. Не ми се смейте, че вярвам в коледната магия, все пак вярвах в Дядо Коледа до шести клас. Ето за това вече можете да ми се смеете.


Дотук с лирическото отклонение. На пазара се предлагат страхотни подаръчни комплекти с козметика, дори не ви се налага да мислите за опаковане, но за мен тези подаръци винаги са били отбиване на номера. Старая се всяка година да залагам на персонализирани подаръци, в които са вложени идея и лично отношение. Днес ще ви споделя своите идеи за достъпни и сантиментални подаръци за най-близките ни хора.


Мила, моя Мамо


Най-важният човек на Земята е Мама. Тя винаги ще се зарадва на парфюм или бижу, но защо да се охарчваме за такива клишета, като можем да я зарадваме с нещо по-лично?

Особено ако вече сте пораснали деца и не живеете с родителите си, една снимка на вас и майка ви в красива рамка със сигурност ще я направи най-щастливият човек на света! Друга достъпна идея е книга на любим неин автор или на тема, която я влече. Това избрах и аз за Мама тази година. Мамо, надявам се, че не четеш блога ми. Ако го четеш, сега е моментът да спреш.


Книгата, която избрах е "За Коледа си пожелавам" на Ралица Генчева. Тук малко бягаме от идеята за сантименталност, но това лесно може да се поправи с персонализирана картичка, която е препоръчително да изработите сами. Дори да не сте големи творци, гарантирам ви, че старанието ви ще бъде оценено.



снимка - https://ralitsagencheva.com/



Книгата на Рали

можете да откриете

на сайта и








Ами тате?


Бащите не са чак толкова по сантименталните подаръци, така че спокойно можете да заложите и на самобръсначка. Ако имате възможност и като мен ви е грижа за природата, на сайта https://ohnesly.com/index ще откриете метална такава, която освен, че изглежда супер стилно, е в пъти по-безопасна от пластмасовите за еднократна употреба освен за природата, и за вас самите!



снимка - https://ohnesly.com


Ако все пак искате да заложите на подарък, който освен практичен, да покаже и загриженост, няколко чифта топли чорапи в красива кутия са идеалното решение за вас!





За обвързаните


Със сигурност любимият ще се изкефи на нова видео игра, но придържайки се към романтичните изненади и възползвайки се от факта, че е Декември, колаж с всичките ви спомени от изминалата година е тотално попадение! В магазините можете да откриете рамки за повече снимки, но безкрайната си любов най-добре ще изразите като подредите най-красивите си спомени под формата на сърце върху цветен картон.


И за финал - братя, сестри и приятели


Кой е казал, че пъзелите са само за малки деца? Ако съвсем сте се изчерпали откъм идеи за подарък за брат си, сестра си, или приятел, но не искате да опирате до пуловер или комплект от шампоан и душ гел, един по-различен и интересен подарък е голям пъзел! Можете дори да го наредите заедно, гарантирам ви, че това е едно супер забавно занимание в студените вечери!


Това бяха моите бюджетни идеи за практични и персонализирани подаръци. Не забравяйте към всеки подарък да прибавите красива картичка, която както вече споменах, става още по-сантиментална ако е ваша собствена изработка. Опаковката също е важна, но имайте предвид, че опаковъчната хартия в повечето случаи е за еднократна употреба и след това отива в коша, а подаръчната кутия може да се използва за съхранение или повторно при подаряване. Само помнете кой ви я е подарил, за да не изпаднете в сконфузна ситуация като му я върнете следващата Коледа! :D


А вие какви подаръци избрахте за близките си тази година?


*Снимката от обложката на статията е от https://weheartit.com

16 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page