top of page
  • Снимка на автораMariya-Nikol

Направи си сам адвент календар / Блогмас 2019

Актуализирано: 20.04.2020 г.


Адвент календарите са готини, но знаете ли кое е по-готино? Ръчно изработените адвент календари! Подарявайки такова нещо за Коледа увеличавате шансовете получателя да хареса съдържанието от 20 на 80%, понеже сами подбирате изненадите вътре според вкуса на любимия човек. В днешното издание на Блогмас ще говорим именно за това как да създадем перфектния адвент календар! Дори да не си падате по diy неща и да сте сигурни, че тази статия изобщо няма да ви е полезна, продължавайте да четете, забавна съм, обещавам.


Вид и съдържание


Първата стъпка при изработката на такъв календар и да решим какво искаме да съдържа. Изберете дали искате да има само лакомства, аксесоари, бижута, козметика, или комбинация от всичко. Това ще ви помогне да си създадете представа какъв размер кутийки ще са ви необходими и как да изглежда самият календар. Ето няколко идеи от Пинтерест, които да ви насочат:





В случай, че като мен сте избрали варианта с разнообразни изненади с различни размери, може би ще ви е по-лесно просто да съберете всички кутийки в празнична торбичка. По този начин няма да се ограничавате в обема и ще имате по-голям избор на опаковки. Ето няколко идеи за ръчно изработени торбички, отново от Пинтерест. Ако времето ви притиска или просто не ви се занимава, готова подаръчна торбичка от магазина с коледен мотив също ще свърши работа.




Кутийка за всеки ден


След като вече сте избрали дизайна, е време да подберем подаръчетата и опаковките им.

Съберете 24-те изненади и ги подредете по дни. След това се разтършувайте из дома си и намерете 24 малки кутии. Може да са от козметика, от електрически крушки, от детски играчки. Ще се изненадате какви съкровища ще откриете.
















Декорация


Това е може би най-забавната част от цялата изработка! Тук е моментът да превърнем нашите подаръчни кутийки в коледни такива. Отново прилагам идеи за опаковане от Пинтерест - можете да използвате обикновена хартия, към която да добавите декорации, или пък готова такава с коледни мотиви. Не забравяйте да напишете номерата от 1 до 24 на кутийките. Това може да стане ръчно или с подходящи стикери. Друго изключително важно нещо е да поставите подаръчетата в кутиите преди да ги опаковате!




И големият финал!


Сега остава само да поставите кутийките в подаръчната торбичка, или да ги залепите, закачите или там каквото прецените, в случай, че сте избрали някой от първите варианти за дизайн на календара. Et voila!


*Ако като мен сте се спрели на календара торбичка като най-лесен и практичен, е добра идея да добавите картичка или да напишете върху самата торбичка за какво става въпрос, в случай, че като мен не обичате да се обяснявате какво сте взели, защо сте го взели и прочие. :D


Още малко идеи...


Ако идеята за ръчно изработен адвент календар ви допада, но изпитвате трудност с избиране на различните подаръчета вътре, просто вземете лист хартия и напишете всички неща, които ви дойдат на ум. Ако ви мързи и това да направите, ви предоставям моя списък.


1. Свещ

2. Декорация за елха

3. Крем за ръце

4. Чорапи

5. Лакомство

6. Мини парфюм

7. Картичка

8. Аксесоар за коса

9. Часовник

10. Бижу

11. Четка за грим

12. Червило

13. Подаръчен ваучер

14. Билет за кино или театър

15. Малко тефтерче

16. Коледна фигурка

17. Сапун

18. Лак за нокти/ Пила

19. Ключодържател

20. Молив

21. Книгоразделител

22. Пакетче с декорация за сладкиши

23. Значка/брошка

24. Пакетчета чай


Равносметката


Може би се чудите защо трябва да се занимавате с изработката на такива нещо, при положение, че в момента пазарът е залят със стотици предложения с разнообразно съдържание. Отговорът е много прост - ръчно изработените подаръци винаги се оценяват много повече, защото не са вложени просто пари, а време и собствени усилия. Убедена съм, че дори да не сте уверени в уменията си и те се равняват на способностите на първокласник, трудът ви ще бъде оценен.


Надявам се днешната статия да ви е била полезна! Споделете ми в коментарите дали бихте подарили такъв подарък и дали ще се зарадвате ако на вас ви подарят!


50 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page