top of page
  • Снимка на автораMariya-Nikol

Review: Biofficina Toscana Активен балсам за коса

Актуализирано: 20.01.2021 г.

Зехтинът винаги ми е бил любима съставка не само в салатата, но и в домашните терапии за коса. Напоследък изобщо не ми се занимава да си ги забърквам, а косата ми определено има нужда от тях предвид, че е по-претенциозна и от мен самата. Маската за коса е добро решение за поддръжка, съвсем скоро ви споделих за новото си откритие от този вид, но за тънки коси като моята, не е добре да се прекалява, затова и не я използвам повече от веднъж на една-две седмици. Шампоаните са създадени за нуждите на корените и скалпа, а за дължините е необходим различен продукт, ето защо балсамът за коса е ключов в поддръжката на здравия ѝ вид. Разликата между маска и балсам е именно, че второто е по-лекият вариант грижа, който не утежнява косъма и е подходящ за по-честа употреба.


Вероятно се чудите как от зехтин и салати преминах на маски и балсами. Днешната статия не е посветена на кулинарни рецепти, а на рецептата за красива коса. А какво е общото със салата, ще попитате? Зехтинът, който присъства и в чинията ми, и в състава на активния балсам за коса на Biofficina Toscana.


Състав и действие


Този балсам е интензивна трапия за силно увредена коса. Комбинацията от органичен зехтин с растителен протеин от бял фасул и специални восъци има за цел да заздрави структурата на косъма, оттам и цялостния вид на прическата. Приятният аромат на градински чай и лимон пък допринасят затова грижата за косата ни да се превърне в удоволствие за всички сетива.


Фасулът е източник на биотин, желязо и протеини, които укрепват косата и ноктите и подпомагат растежа им. Зехтинът пък е познат като източник на красота още от Древна Гърция, където гъркините са поливали косата си с него за блясък и укрепване. Той спомага за задържане на влагата вътре в косъма, действа също срещу косопад.


Използвам даден продукт поне месец, за да си изградя мнение, преди да ви го представя, но си признавам, че този път не издържах и пиша това на втората седмица откакто тествам балсама - просто вече имам толкова много да кажа, че няма нужда да чакам повече.


Моят опит с продукта


Имам чувството, че продуктът започва да действа още със самото му нанасяне върху косата -още при разпределянето му по дължините вече я усещам мека и жива. Това чувство не си отива с отмиването, а остава и след изсушаване. Разресването е напълно безпроблемно и не са ми необходими допълнителни продукти, които да разплитат бъркотията. Някъде след третата употреба по принцип "сплесканата" ми коса се сдоби с върховен обем, който се задържа с дни. Използвала съм какви ли не продукти специално създадени за придаване на обем, и от никой не е имало такъв ефект, какъвто има от този балсам. Друго подобрение, което забелязвам, е в цялостното поведение на гривата ми - вече си спестява изразяване на собствено мнение и стои гладка и послушна.


Имах известни опасения, че зехтинът в състава може да омазни и без това лесно замърсяващата ми се коса, но нямам подобни проблеми, дори имам чувството, че се запазва чиста за по-дълго време.


Повече за марката


Biofficina Toscana е италианска натурална козметика, родена в Италия от идеята за природосъобразно местно производство - Тоскана и нейните хълмове, лечебните й билки, чистата почва и фините аромати. Рецептите на Biofficina Toscana носят знака на италианската сертифицираща организация ICEA и се разработват съвместно с Болонския университет. Официални вносители на марката за България са Odonata Cosmetics, а отскоро бестселърите на бранда могат да бъдат открити и в Lilly drogerie. Можете да поръчате балсама от тук.


Бях се примирила с факта, че няма как да постигна върху боядисана коса плътност, обем, лесно разресване и блясък едновременно, но това се оказа напълно постижимо с активния балсам на Biofficina Toscana. Със сигурност го определям като един от най-добрите продукти, които съм използвала и препоръчвам на всеки, който търси тайната на красивата коса. А тя се намира в правилно подбраната грижа и разбира се, в природата.



45 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page