top of page
  • Снимка на автораMariya-Nikol

Български шийт маски?

Винаги съм си мислела, че шийт маските са корейско откритие, а след кратко проучване установих, че всъщност първите дами, които са използвали шийт маски са били парижанките още в средата на 19-ти век, като първо са покривали лицата си с парчета говеждо месо, а по-късно са започнали да използват платове, напоени с различни овлажнители. И все пак, дължим на корейците въвеждането на този тип маски като тенденция. На родния пазар се предлага богат асортимент от корейски шийт маски, но огромна и изключително приятна изненада за мен беше срещата с българска марка, създаваща този тип продукт за грижа за кожата! Става дума за карловския бранд Mosena и трите им вида бамбукови шийт маски.


Започвам статията си с малко повече информация за марката, която всъщност e съвсем нова, но зад нейното създаване все пак се крие дългогодишна и интересна история. В края на миналия век млад предприемач напуска работата си в голяма козметична фирма в Карлово с идеята да създаде свой собствен бизнес, който стартира буквално в гаража си, а днес се помещава в новоизградена производствена база. Дейността му стартира с производството на салфетки, мокри кърпички и други хигиенни материали за еднократна употреба под името "Цилков ООД", а след 22-годишен опит в производството, на бял свят идва и марката "MOSENA" с първите си козметични продукти за грижа - три вида шийт маски, съобразени с типа и потребностите на всяка кожа. "MOSENA" бяха така добри да ми изпратят по една кутия и от трите вида за тест, а сега ще ви запозная с всеки един от тях!


Анти-ейдж маска


Маската за забавяне признаците на стареене съдържа Uviox - активна антиоксидантна съставка, извлечена от ципата на червеното грозде, която е чудесна превенция срещу появата на първи бръчки. В прекрасния състав виждаме още хидролизиран колаген и хилауронова киселина, които също спомагат за забавяне признаците на стареене и дори при постоянство имат свойството да заличават фините линии и бръчките. Маската е идеална ако вече наближавате или дори сте подминали средата на 20-те си години и е перфектна превенция от преждевременно състаряване на кожата.


Хидратираща маска


Надявам се вече всички сте научили този урок, ако не сте, повтарям отново - хидратиращите продукти не са само за суха кожа, мазната сащо се нуждае от хидратация и най-често липсата на такава води до свръхпроизводство на серум, колкото и странно да ви се вижда. Така че, свеждам синята маска към категорията "подходяща за всеки тип кожа". Тук отново в състава присъства хиалуроновата киселина, но виждаме също екстракт от ябълка и вода от роза Дамасцена, която освен, че е страхотен естествен хидратант, има антисептични и противовъзпалителни свойства, успокоява раздразненията и има защитна функция върху кожата срещу свободните радикали. След употреба кожата се усеща изключително хидратирана, свежа и сияйна, зачервяванията са видимо намалели и изобщо лицето придобива по-здрав вид. Понеже знам, че не всеки е почитател на аромата на розата, да ви успокоя, че тук не е натрапчив и даже почти не се усеща.


Почистваща маска


Продуктът съдържа екстракт от зелен чай, който е антиоксидант, както и екстракт от чаено дърво, който успокоява кожата и е страхотен помощник в борбата с несъвършенствата. Най-интересната съставка в тази маска за мен обаче е екстрактът от гъба - Pore reductyl, който се извлича от пулпите на перуанската гъба fomes officinalis, спомага за изглаждането на кожата и регулирането на отделяното количество себум. Екстрактът има естествено стугащо средство, което стяга порите и ги прави по-малко видими, защото както знаете, размерът им не може да се регулира по никакъв неоперативен начин, козметиката може единствено оптически да ги прикрие.


Тази маска може би ми е фаворитът измежду трите, и то не заради слабостта ми към зеления цвят, а заради изненадващия ефект на почистена и озарена кожа с видимо свити пори и фактът, че този ефект се задържа с дни! Ако говорим за изненада, съм изненадана и от трите, понеже винаги подхождам с предразсъдъци и понякога дори недоверие към родната козметика, но в случая наистина съм изумена от качеството и резултатите, които наблюдавам при употребата на тези маски!


Завършвам ревюто си с малко обща информация за продуктите - маските са произведени от 100% висококачествен бамбук - материал, чийто влакна предотвратяват изпаряването на серума и гарантират, че нито капчица от него няма да "избяга" от лицето ви! Маските са изключително щедро напоени, но все пак не толкова, че да се окапете с течността. Листът прилепва плътно върху лицето и не се изплъзва или размества.


Маските се предлагат в кутии от по пет броя на цена от 14,90лв. Това прави стойността на един брой шийт маска по-малко от 3лв., което си е направо смешна цена за резултатите, които ще получите при употреба. Марката предлага безплатна доставка. Оставям линкове към Инстаграм профила на бранда, както и сайта, от който можете да поръчате.


В коментарите очаквам да споделите коя от маските бихте пробвали първо! До скоро!

121 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page