top of page
  • Снимка на автораMariya-Nikol

Грижа за кожата директно от Испания

Испания ми е една от мечтаните дестинации и се радвам на всичко, създадено там, сякаш го приемам като досег със страната. :D Толкова се радвах и когато получих цял несесер, пълен с продукти на Laboratorios BABÉ! Останете до края на статията ако искате да разберете какво ми изпратиха и дали ми харесаха продуктите! Но първо малко повече за компанията...


Основана от двама фармацевти, Laboratorios BABÉ започва своята дейност през 1994 г. във Валенсия с грижа за здравето и красотата на кожата. От тогава фирмата предлага дермокозметика, определена за всеки тип кожа.

В Laboratorios BABÉ се разработват ефективни и висококачествени дермокозметични продукти, които са напълно безопасни за използване и решават реални проблеми с кожата както при бебетата, така и при възрастните.

От началото на 2020-та година продуктите на марката са налични и на българския пазар!


Локален гел за пъпки



Гелът е от серията за мазна кожа и се бори локално с несъвършенствата, като намалява и изсушава пъпките. Прозрачният му цвят го прави използваем навсякъде и по всяко време, което отчитам като голям плюс. От употребата му вече няколко седмици, мога да потвърдя, че действително успокоява несъвършенствата и спомага за по-бързото им изчезване, но все пак не очаквайте чудеса, все още не е създаден продукт, който при нанасяне незабавно да изтрива пъпката подобно на мобилно приложение за разкрасяване.


Лек хидратиращ крем с SPF 20 и Хидратиращ крем-гел


Опаковките на двата продукта са идентични, а аз много умна и сега установих, че съм снимала само единия крем и нямам снимка на крем-гела. Изключително умна съм.


Следват няколко продукта от продуктовата грижа за лице. Първият, който ще ви представя, е хидратиращият крем със слънцезащитен фактор, подходящ за нормална и комбинирана кожа. Редувах употребата му с употребата на крем-гела от същата серия. И двата продукта много ми допаднаха като действие, придават осезаема хидратация на кожата, а леката им тескстура ги прави перфектни за ежедневието. Не мога да посоча единия като фаворит пред другия, разлики в действието не видях, такива единствено отчитам при наличието на слънцезащитен фактор в първия и гел текстурата на втория (първият е с кремообразна). Ще използвам момента да напомня, че въпреки че някои кремове и фон дьо тени имат слънцезащитен фактор, той не е достатъчна защита от вредните лъчи на слънцето, не и в количеството, което използвате. И понеже няма как да се поливате с по десет помпички кремове върху лицето си при всяко излизане, моля, използвайте и допълнителни продукти.


Хидратиращ и пребиотичен крем за много чувствителна кожа



Продуктът е подходящ за много чувствителна кожа, склонна към зачервявания и несъвършенства, идеален е дори за кожни проблеми от рода на розацея. Има 4 действия:

  • Пребиотично действие: Защитава, коригира и повишава нивото на толерантност на кожата.

  • Успокояващо действие: Осигурява незабавно облекчение поради противовъзпалителното си действие.

  • Действие против зачервяване: Укрепва стените на капилярите и намалява възможната поява на купероза. Също така, нейните цветно-фузионни микрокапсули отделят лек пигмент, който видимо прикрива зачервяването.

  • Хидратиращо действие

Използвам крема предимно вечер, както и след по-агресивно почистване или маски за лице и действително има успокояващ ефект върху кожата. Текстурата му е нещо средно между крем и гел и съдържа миниатюрни сиви частички, които не се усещат при нанасяне и не дразнят, но всъщност са прикриващият зачервяванията агент.


Слънцезащитен крем SPF 50+


Слънцезащитата на марката определено е фаворитът ми сред слънцезащитните продукти за лице, които съм тествала до момента. Предлага се във два варианта - за нормална към смесена и нормална към суха кожа, като аз използвах първата, а тази за суха кожа подарих на майка си. Формулата на крема е некомедогенна, което, както надявам се знаете, е от огромна важност за лицето. Текстурата е много лека и бързопопиваща, не оставя никакви бели следи, държи се перфектно под грим. Нанасяла съм фон дьо тен отгоре даже без основа и си стои безупречно. Със сигурност след като изразходя всички предоставени мостри, ще потърся пълноразмерна разфасовка на продукта!


10% Уреа възстановяващ лосион




Продуктът съдържа масло от соя и масло от ший и е идеален за много суха кожа, като хидратира и успокоява не само лющене, но и сърбежи. Ароматът, подобно на всички продукти на марката, е приятен много лек и ненатрапчив. Кожата на тялото ми е нормална, но на места, най-вече около сгъвката на лакътя, има сухи участъци, които никой хидратиращ лосион за тяло не можа да успокои. Този продукт се справи перфектно със сърбежа и сухотата. Нарочно не го нанасях ежедневно, за да видя дали е дълготраен ефекта и действително раздразненията не се проявяват с дни. Допускам, че при по-упорита употреба могат и да се излекуват напълно.


100% Алое вера гел


Всички знаем какви са ползите на гела от алое вера - натурален хидратант, който подхранва и успокоява кожата. На пазара доста марки предлагат алое вера гел с различна концентрация в асортимента си, но този на Laboratorios BABE е 100% чисто алое. Използвам го след всяко депилиране на чувствителната кожа на подмишниците и просто забравих за зачервяванията и раздразненията вследствие на премахването на косъмчетата.


Ампули Бикалм + и Витамин С




В продължение на малко повече от две седмици замених серумите за лице, които използвам, с тези ампули, като започнах с Бикалм, направих 1 ден почивка и преминах на Витамин С.


Бикалм + ампулите възстановяват еластичността и здравината на кожата, успокояват раздразнения и несъвършенства и осигуряват хидратация. Ампулите с Витамин С пък правят кожата гладка и сияйна и имат антиоксидантно действие.


Надявам се при вас не е било така, но мен извънредното положение ме дари освен с нови и полезни навици, и с несъвършенства, резултат от неизлизане навън, както и много тренировки и прием на големи количества вода, като последните две извличат токсините от тялото, в моя случай под формата на пъпки. В момента състоянието на кожата ми е драстично подобрено, дори имам чувството, че никога не е била така чиста и сияйна! Със сигурност този ефект не се дължи единствено на тези ампули, ами и на комплексната грижа за кожата ми в последно време, но съм сигурна, че и те имат огромен принос за възстановяването и.



В заключение мога да кажа, че съм изключително доволна от действието на всички продукти, които изпробвах. Като фаворити бих посочила слънцезащитата и ампулите на марката и със сигурност ще ги търся и в бъдеще. Цялата продуктова серия на Laboratorios BABE можете да разгледате на сайта им, предлагат и серия козметика за бебета и кърмачки и вече съм си харесала няколко продукта и от нея за след няколко години. :D

Вие познавате ли продуктите на марката и използвали ли сте някои?


31 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page