top of page
  • Снимка на автораMariya-Nikol

Есенна грижа за кожата и косата - Ikarov Review*

Грижата за кожата през есента е от особено значение за добрия ѝ вид, тъй като трябва да я възстанови след горещите месеци и да я подготви за зимата. И през самия преходен сезон условията не са много благоприятни - във ветровитото време кожата се нуждае от много добра хидратация и защита - моята например се изсушава и губи свежестта си. Косата също претърпява промени през есента - не всеки се е сблъсквал, но всеки е чувал за сезонния косопад. Вятърът пък допринася за ускоряване на замърсяването ѝ, което води до по-често миене, а нищо, с което се прекалява, не е добро.


Правилната грижа за кожата не приключва само с наличието на свещените три - почистване, хидратация и слънцезащита. Не е достатъчно да изпълняваме трите стъпки, необходимо е да ги изпълняваме с правилните продукти - със смяната на сезона трябва да се сменят и средствата, за да бъдат усилията ни ефективни. Същото важи и за косата.


От Икаров са се погрижили да предложат на своите клиенти възможно най-доброто по отношение на натуралната грижа. Освен продуктите им, които са целогодишно в асортимента, марката предлага и специални сезонни предложения, които да осигурят красотата на нашите кожа и коса по всяко време от годината. От началото на Септември използвам няколко от техните продукти за есенна грижа, впечатленията от чиято употреба ще ви споделя в днешната статия.



Есенно подхранващо масло за лице


Използвала съм доста продукти на марката и есенното им масло твърдо се нарежда сред най-добрите им според мен предложения. Създадено от натурални етерични масла (Роза Дамасцена, джинджифил, лимон, цитронела, здравец) и обогатено с абсолю от маслодайна роза, екстракт от розмарин, витамин Е и С, лецитин, маслото обещава всичко, от което се нуждае кожата през есента, независимо от типа и възрастта ѝ - подхранване и овлажняване, уеднаквяване на тена и придаване на жизненост.


Употребата на продукта е същинско удоволствие - ароматът му на джинджифил, примесен с лимон, обрисува в съзнанието красива златна есен, разтривайки маслото в дланите си сякаш обгръщате с пръсти чаша топъл чай, а втриването в лицето се усеща като нежна ласка от любимо същество. Маслото превръща грижата за кожата в магически ритуал, ако използвате ролер за лице, той направо играе ролята на вълшебната пръчица, която помага на заклинанието да подейства.


Дори да нямате моето въображение, можете да имате любимият ми серум. А той не ми е любим само заради усещането, което ми носи, но и заради чудесния си ефект върху кожата ми. Благодарение на есенното масло на Икаров не усещам кожата си така суха и дехидратирана както по принцип през това време от годината - продуктът сякаш осигурява защитна бариера между лицето ми и атмосферните влияния и студеният въздух сутрин и вятърът не му се отразяват. Освен хидратирана, кожата ми е мека и озарена. Изключително доволна съм от маслото, използвам го два пъти дневно и още съм едва на половината на опаковката, което ме навежда на мисълта, че ще ми стигне до края на сезона. След това обезателно искам да пробвам и зимното предложение на марката.


Ший органично масло за тяло


След като буквално използвах кокосовото масло до последната му капка, много се зарадвах, че отново имам възможността да се докосна до този тип продукти на Икаров, този път в лицето на мултифункционалното масло от ший, обогатено с ванилия и портокал. Подходящо е за нормална към суха кожа и се грижи за подхранването и хидратацията ѝ.


Подобно на другите масла на марката, състоянието на това е твърдо под 25 градуса и при досег с кожата нежно се разтапя в нея, като я дарява с деликатен и изключително приятен аромат, докато се грижи да я поддържа хидратирана и мека. Сред известните ефекти на маслото от ший са превенция на стареенето на кожата и успокояване на възпаления. Не мога да кажа, че лекува екземата на ръката ми, но определено омекотява сухата кожа там и действа върху сърбежа. Важно е да отбележа, че въпреки че е масло, продуктът не се усеща неприятно мазен и попива бързо в кожата без да оставя следи.


От кратко проучване в Интернет научих, че маслото действа изключително благоприятно и върху косата и скалпа, като стимулира растежа, предотвратява косопада и дори се бори с пърхота. Не съм тествала това приложение на продукта, но ако някой е запознат с ефекта, ще се радвам да сподели в коментарите под тази статия.


Интензивен серум за коса с масло от кестен


Серумът е подходящ за всеки тип коса и е създаден чрез добавяне на активни съставки към няколко растителни масла – бадем, сафлор, авокадо и маслинови фитостероли. Целта му е да укрепи и хидратира косъма, както и да сгъсти косата и да я направи устойчива на накъсване. С упорита употреба действа и върху есенния косопад.


Използвам продукта веднъж седмично, като го нанасям около час преди миене на косата в корените. Ароматът му е доста силен, подобен на този на маслото за лице, притеснявах се дали няма да дразни скалпа ми, но нямам подобни проблеми. След два месеца употреба косата ми е лъскава и копринено мека и я усещам една идея по-плътна. Като единствен проблем бих посочила, че продуктът трябва да се отмие много добре след употреба, в противен случай косата се сплесква и изглежда мазна в корените. Не е като да не е очаквано и дори нормално да се случва, все пак серумът е с мазна текстура, но го имайте предвид и обърнете повече внимание на измиването, за да няма неприятни изненади. :D


Всички продукти на Икаров можете да откриете на сайта им. Марката е

утвърдена на българския пазар от почти 30 години и е известна с това, че продуктите

не са тествани върху животни, всички ресурси за създаването им са натурални, а опаковките са на 100% рециклируеми. Вие имате ли любим продукт на марката?



24 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page