top of page
  • Снимка на автораMariya-Nikol

Тайните за бляскава визия/Блогмас 2019

Актуализирано: 20.04.2020 г.


Здравейте, коледни елфи! Коледните и новогодишни празници са едно специално време от годината, което изисква специална подготовка, особено когато става дума за грим! Няма да ви занимавам с предложения за визии, но ще ви споделя задължителните компоненти, за да блестите на празниците!


Какви сенки да изберем?


При гримиране винаги започвам с очите, за да избегна съсипване на фон дьо тена с прашащи се сенки.

Задължително започнете с основа, която ще увеличи пигментираността и издръжливостта на грима ви.

Дори да залагате на по-семпли визии в ежедневието си, Коледа е идеалното време за по-смели цветове и мнооого блясък! Само не забравяйте златното правило - при очите и устните само едното трябва да изпъква - тоест ако сте фен на тъмните червила, заложете на по-неутрални цветове при сенките!




Фон дьо тен или тониращ крем?


Аз доста рядко прибягвам до фон дьо тена, но тъй като празниците позволяват по-силен грим, ви съветвам да се откажете за няколко дни от лекото покритие и естествените визии.

Още повече, че повечето събирания се провеждат вечер, със сигурност ще има снимки, а не искаме да изглеждаме като призраци, нали?




Още малко цвят!


За по-завършен и свеж вид на лицето, не забравяйте да подчертаете скулите си с подходящия контуриращ продукт. Ружът пък, както знаете, придава свежест и приятна руменина на лицето. Ако сте любители на виното, или ще стоите близо до камина, все пак можете и да го пропуснете, защото организмът ви сам ще си свърши работата! :D




И още блясък!


Това може би е най-важният продукт за перфектната празнична визия! Запомнете, че хайлайтърът никога не може да е "твърде много". Изберете подходящите за вас тонове и заблестете!


Перфектните устни


Класическото червено червило ще бъде страхотен избор за празничния ви грим! Надявам се помните правилото за очите и устните, което споменах по-горе, така че ако сте избрали акцентът да бъдат сенките, за устните си се спрете на неутрално матово червило.



Финалната стъпка


След като сте готови с празничния си грим, остава да се погрижите той да издържи възможно най-много време! Сещате ли се за какво говоря? Време е за фиксиращ спрей!


Да не забравяме ръцете!


Готови сме с грима, но сега е време да обърнем внимание на маникюра. При него отново подкрепям мантрата "колкото повече блясък, толкова по-добре" и ви обещавам, че няма да сбъркате ако заложите на червена основа и бляскави частици!


Грижа за кожата!


Когато говорим за грижа за кожата, нямаме предвид само лицето! Студът през зимните месеци не прощава и на ръцете, затова кремът за ръце е must have за всяка дамска чанта!

А този с коледен аромат ще допринесе още повече за празничното ви настроение!


Евала прическа!


Тук аз не съм в позиция да коментирам, предвид късата ми прическа, но преди да се подстрижа така, за специални поводи винаги се спирах на къдрици! Косата ми има собствено мнение и явно си се харесва права, защото най-късно след час винаги изчезваха, така че задължително използвайте фиксиращ гел и лак за коса!


И за финал...


И с най-красивите грим и прическа, и с най-прекрасния тоалет, визията ни не е завършена без парфюм! За празниците изберете аромата, който ви кара да се чувствате най-красиви и уверени!



Надявам се статията ми да ви е била полезна! Споделете ми вашите тайни за перфектната празнична визия в коментарите!

10 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page